doua sanii pe deal

Săniuțe și avantajele acestora

Săniuțe pentru copii. Cadoul perfect pentru cei mici

 

Iarna este anotimpul oamenilor de zăpadă și al oamenilor darnici. Tocmai de aceea celor mici le aduce o dublă bucurie, și bradul plin, și zăpada, mai ales dacă au toate intrumentele necesare să se poată bucura de ea, precum săniuțe și articole de iarnă, și doar cu atât ei sunt complet pregătiți ca cerul să cearnă, pentru a țese covorul care va acoperi de tot decorul. Este atât de simplu să faci un prichindel fericit, doar un pic de zăpadă, bulgări de îndesat, nămeți de escaladat, dealuri de traversat în lung și-n lat cu o sanie de copii făcută pentru a fi neîntrecută la plimbare, la urcuș și la coborâre pe derdeluș.

 

Bucuria copiilor și a părinților

 

O sanie pentru copii este cadoul perfect și pentru părinți, în sensul că uneori poate fi dificil să afli ce ar fi mai bine să conțină desaga lui Moș Crăciun, astfel încât cei mici să fie mulțumiți. Avantajul unei săniuțe este că reprezintă o alternativă la jucării, de care cei mici se plictisesc repede și, mai important, la gadgeturi, bucuria unui asemenea dar fiind garantată.

Săniușul este una dintre cele mai plăcute activități de iarnă pentru un copil, care abia așteaptă zăpada, pe care s-ar da și cu sacul, și cu placa, chiar și cu haina. Pentru cei mici nu prea contează dacă este sanie de lemn, sanie pliabila, sanie Alpin sau sanie de tip hornrodel, distracția pentru ei la fel de mult va ține. Dar una nouă cu siguranță va aluneca mai bine. Vor zbura de-a dreptul cu tălpile ei proaspăt lustruite, vor ridica zăpada în aer, să mai cadă o dată, provocând o ninsoare repetată.

Sania de copii nu este doar pentru copiii de acum, ci și pentru cei care au fost cândva și n-au uitat emoția de a-ți lăsa urmele prin zăpada proaspătă, foșnind a pas de copilărie și a veselie.

 

Principalele criterii în alegerea unei sănii

 

Deși o sanie este cadoul perfect pentru cei mici, alegerea uneia dintre numeroasele tipuri de pe piață poate fi dificilă. În mod ideal, aceasta trebuie să fie rezistentă la coroziune, fizic și să aibă un design ergonomic. Însă părinții trebuie să ia în considerare și criterii precum vârsta recomandată pentru fiecare model de sanie pentru copii în parte, din considerente de siguranță, mărimea acesteia, care influențează manevrabilitatea, precum și designul, de pârtie sau de oraș.

Spre exemplu, o sanie Davos este potrivită pentru derdeluș și, prin urmare, pentru copii mai mari, cu o sanie Hornrodel se pot face tot felul de giumbușlucuri, în timp ce o sanie cu spătar este ideală pentru plimbare.

De asemenea, anumite modele pot fi manevrate din „frâu”, sfoara din față fiind singura modalitate  de a struni zvăpăiata sanie pe pârtie, în timp ce altele sunt prevăzute cu diverse sisteme de ghidaj, precum volan sau ghidon, unele fiind dotate inclusiv cu frână.

Nu în ultimul rând, contează și materialele utilizate. O sanie cu sezut textil este mai ușoară, dar riscul de rănire a copilului în caz de răturnare fiind redus la minimum. În plus, părinții o apreciază mai ales atunci când trebuie să o tragă sau să o depoziteze. Pe de altă parte, una din lemn, cum este sania Davos, este mai rezistentă, dar prinde viteză mai mare, necesitând și mai mult spațiu pentru transport și păstrare până la iarna viitoare.

 

Însă toate aceste lucruri nu contează pentru cei mici, singurul lor criteriu pentru alegerea unei sănii fiind bucuria de a o folosi. Se știe că nici o altă vârstă nu are farmecul copilăriei, nici un alt anotimp nu are farmecul iernii, iar când cele două „farmece” se combină, se nasc amintirile cele mai frumoase. Iarna, lumea se transformă, prin ochii unui copil, într-un imens loc de joacă, mersul devine alunecare, simpla deplasare, pe jos sau într-o frumoasă sanie de copii, devine o încântare, căderea este distractivă, iar omul de zăpadă o încercare creativă de a aduce un pic de relaxare într-o lume care prea se ia în serios.

Înapoi la blog