Sanie cu spătar

Sanie cu spătar

Sanie cu spătar

 

Iarna este, probabil, anotimpul în care, atunci când suntem mici, ne creăm cele mai intense amintiri, care vor rămâne vii și ne vor însoți ca adulți, adevărate oaze de liniște și bucurie în care ne refugiem când obosim să ne mai jucăm de-a oamenii mari și ne reîntoarcem la lucrurile importante în viață. Adică la bucuriile aparent neînsemnate, pe care uităm cu timpul să le apreciam, precum bătaia cu bulgări, construirea de oameni de zăpadă, simplele și neprețuitele aventuri de-o iarnă pe care le poți experimenta într-o simplă sanie de copii sau degetele înghețate și apoi mângâiate de căldura casei și a mamei sărutând obrajii roșii de frig și entuziasm.

 

De ce sanie cu spătar

 

Una dintre cele mai frumoase activități de iarnă pentru copii este datul cu sania sau, în special în cazul copiilor mai mici, trasul cu sania. Dacă cei mici văd doar distracția, adulții se gândesc să nu le fie frig, să nu cadă, să încapă confortabil, să se distreze în siguranță. Tocmai de aceea o sanie cu spătar este una dintre opțiunile preferate de părinți, aceste modele asigurând o stabilitate crescută și o poziție în șezut adecvată pentru plimbări îndelungate.

Există foarte multe tipuri de sănii, adaptate vârstei, gradului de independență al utilizatorilor și traseului. Aceasta este grija părinților atunci când au ales dintre numeroasele modele de săniuțe și articole de iarnă, cum să o găsească pe cea potrivită pentru copiii lor. Să fie sanie cu spătar, fără spătar, de lemn, de metal, de plastic? Sunt multe variabile de luat în calcul, părinții cântărind avantajele și dezavantajele atunci când cumpără o sanie de copii, mai ales că aceasta reprezintă o investiție pentru mai multe sezoane.

 

Avantajele unei sănii cu spătar

 

Sania cu spătar este recomandată în special pentru copiii de vârste mici, deoarece asigură o poziție stabilă în mers. De asemenea, deoarece utilizarea saniei la o vârstă mai scăzută presupune, de obicei, plimbări pe teren uniform, în ritm lent și pe o perioadă mai îndelungată, se impune menținerea unei poziții a corpului confortabilă, asigurată de spătar, care nu doar că va sprijini copilul, dar va și reduce riscul de alunecare.

În plus, cele mai multe modele de sănii cu spătar au partea de reazem detașabilă, ceea ce face posibilă adaptarea saniei la nevoile copilului pe măsură ce acesta crește și nevoia de siguranță lasă loc celei de distracție, drumul drept este înlocuit de pârtia abruptă, statul în șezut de cel pe burtă și plimbarea de coborârea în viteză. În plus, îndepărtarea spătarului la nevoie este un avantaj și atunci când vine vremea depozitării saniei de copii.

Astfel, o sanie cu spătar este o opțiune pe care trebuie să o iei foarte serios în considerare datorită versatilității, adică posibilității de a fi transformată din sanie de plimbare, în sanie de alunecare peste pantele acoperite cu plapuma de nea abia așteptând să fie scuturată de copii până ies, la propriu, toți fulgii din ea.

Este important, însă, să alegi o sanie pentru copii rezistentă, ușoară și stabilă, deoarece, deși căzăturile pot fi amuzante, accidentele la săniuș sunt o realitate, iar măsurile de siguranță includ alegerea unei sănii de calitate.

O sanie Davos, din lemn, rezistentă, este perfectă pentru toate încercările și năstrușniciile care apar pe la vârsta de la care cei mici încep să-și testeze limitele pe pârtie, însă până atunci, cât încă se mai știu bucura de o simplă plimbare, sania cu spătar este alegerea cea mai bună.

Totuși, pentru cei mici acestea sunt probleme mici. Nici nu este treaba lor să-și bată capul cu așa ceva, ci doar să împingă sau să tragă sania și să se bucure de ea, pentru că iarna trece, dar amintirea distracției rămâne.

Înapoi la blog