Sanie Hornrodel Clap&Go

Sania potrivită copilului şi părinţilor, cum alegem sania potrivită

Tipuri de săniuţe şi cum alegem sania potrivită

Iarna este anotimpul preferat al copiilor suficient de norocoşi încât să ştie cum arată, cum se simte zăpada şi ce poţi face cu ea. Nu le pasă că sunt zgribuliţi de frig, cu nasul roşu şi obrăjorii înghețaţi, sărutaţi de vântul rece. Nu-i mai poți dezlipi din îmbrăţisarea iernii înzăpezite, care nu ar mai avea acelaşi farmec fără o sanie de copii care să taie drum prin nămeţi. Sau care să zboare prin magicul tărâm alb până la cele mai înalte culmi ale entuziasmului copilăresc, din sufletele celor mici și ale celor mari, căci se ascunde un copil în fiecare. Iarna acesta iese la iveală, să se dea pe sanie!

 

Sania potrivită copilului şi părinţilor

Nu este chiar uşor să alegi cele mai bune săniuţe şi articole de iarnă, deoarece, pe lângă varietatea ofertelor, trebuie să iei în considerare criterii de calitate, confort, performanţă şi siguranţă. Contează foarte mult locul unde va fi folosită sania, preponderent pe drum sau pe pârtie, unde şi cum va fi depozitată, vârsta şi greutatea copilului, respectiv numărul de utilizatori.

O sanie grea va necesita mai mult efort pentru transportare, dar va fi mai uşor de controlat, pe când cu o sanie din plastic ajungi fără dificultate în vârful dealului, dar manevrabilitatea redusă va face coborârea mai provocatoare.

În funcţie de aceste aspecte, poţi alege o sanie clasica, cu un grad crescut de securitate, una robustă, precum o sanie cu spătar, de drum, asigurând confort pentru plimbări lungi, sau un model care se va comporta foarte bine pe derdeluș, cum este sania pliabila.

 

Principalele tipuri de săniuţe

 

Gândeşte-te unde va folosi copilul tău sania, ce viteză vrei să prindă şi unde o vei păstra, atunci când încerci să alegi între:

 

Săniuţe clasice - Cele mai simple modele, în general din lemn combinat cu metal sau plastic, acestea sunt durabile şi ideale pentru plimbări. În cazul utilizării pe pârtie, se recomandă limitarea la zone cu înclinaţie mică. Fie că alegi solida sanie Davos, cu șezut încăpător şi comod, sau o sanie model Alpin, copilul tău va trăi oricum experienţa unei ierni pe care nu o va uita.

 

Sanie bob - Este ideală pentru derdeluş, designul acesteia perrmiţând atingerea unei viteze care va face orice coborâre mai interesantă. În această categorie intră diverse sănii cu frână şi volan sau mânere, mecanisme de siguranţă utile într-un vehicul destinat copiilor cu vârstă mai mare şi o capacitate crescută de controlare a direcţiei.

 

Sanie scuter - Are forma unei triciclete, cu tălpici cu suprafaţă mare în loc de roţi. Nu are nevoie de zăpadă bătătorită pentru a aluneca eficient, fiind ideală pentru plimbări, inclusiv pe teren neuniform, datorită picioarelor care fac faţă foarte bine denivelărilor.

 

Sania planşă - Este rotundă şi, ca atare, dificil de manevrat. Elementul principal de siguranţă constă în mânerele cu care aceste modele sunt prevăzute, însă nu excelează la controlarea vitezei sau a direcţiei. În schimb, distracţia cu o sanie disc este garantată, dacă este utilizată cu luarea unor măsuri minime de precauţie, precum alegerea unei pârtii relativ libere, fără grad mare de dificultate.

 

Sania pliabilă - Este foarte practică, modelele care combină lemnul cu plasticul oferind şi un grad crescut de siguranţă. Sania pliabila de tip Clap’N Go are un design interesant, principalul atu constând, însă, în posibilităţile foarte avantajoase de depozitare şi transport.

 

Mai sunt şi alte tipuri de sănii pentru copii, precum cele gonflabile, pretabile în special pentru pârtiile fără asperităţi care le pot compromite integritatea, sau săniile de bebeluşi, concepute special pentru a fi împinse precum un cărucior, însă indiferent de model, cu sania potrivită orice iarna va fi trăită de cei mici cu mari emoții, iar de cei mari ca și cum ar fi încă mici.

Înapoi la blog